Programok

Az Esztrád Színház és a 23. Duna Karnevál bemutatja:
EMIR KUSTURICA & No Smoking Orchestra koncert

Elképesztő lendület, hihetetlen energia és valami ősi, naturális szenvedély. Az ethno és a punk rock stílusok tökéletes keveréke. Nem csak egy koncert, hanem utánozhatatlan show, a nomád ősök genetikai örökségéből fakadó szabadság-élmény.

Ez az, amit Emir Kusturica és a 80-as években még Zabranjeno Pušenje ( magyarul: nemdohányzó) néven futó Jugoszláv rock banda elhoz nekünk Budapestre. Közös munkájuk ’81-től datálódik, ma használatos nevükön a ’90es évek óta léteznek. Együttműködésük eredményeként - a Macskajaj óta - Kusturica összes filmjének zenéjét a No Smoking Orchestra –nak köszönhetjük.

Nem véletlen, hogy ez a féktelen banda Franciaországban és Dél Amerikában a legnagyobb koncert termeket és stadionokat töltötte meg élettel, azaz felejthetetlen zenei élménnyel a rajongók lelkét.

Előzenekar:

SZALONNA ÉS BANDÁJA – KOLO ZENEKAR ÉS BARÁTAI

Emir Kusturica tiszteletére kivételes zenei élményt nyújtó koncerttel készül az összevont zenekar. Új színben ötvözik a magyar és délszláv autentikus és feldolgozott népzenét. A rendhagyó koncerten közel húsz zenész idézi meg e népzenei világ kincseit. A koncert különlegessége, hogy a zenei élmény mellett, Kricskovics Antal elsöprő erejű koreográfiáját is láthatjuk a Tököli délszláv Táncegyüttes előadásában.

Fő partnereink