2021-06-08Múltidéző online közvetítések

Múltidéző online közvetítések

Büszkék vagyunk és szívesen emlékezünk a Duna Karnevál azon produkcióira, amelyeket a 25 éves fennállás alatt megvalósíthattunk. Reméljük Önök is szívesen visszautaznak velünk az időben online közvetítéseink segítségével.

Június 4-én a Trianon című táncszínházi előadást láthatják, melyet Trianon 100 évfordulója emlékének szentelünk. A magyarság országhatárok feletti összetartozásának élményét jelenítjük meg a sodró lendületű kompozícióban.

Június 5-én az Európai Tánc Karaván forgataga elevenedik fel. A tánckoncert az európai népek kultúrájának eredetében a közös értékeket hangsúlyozza. A táncképekben megjelennek az egyes népek saját hagyományai mellett a nemzetközi táncközösségre komponált részletek is együttes előadásban. A művészi alkotómunka eredményeképpen az európai tánc-, és zenei hagyományokat látványos egységgé harmonizálja a produkció. A táncmű képzeletbeli karavánként utazta be Európát, jó példával szolgálva, és bemutatva, hogyan erősíti egymást a hagyományőrzés és az újítás.

Június 6.-án az '56 Egy nép kiáltott produkció kerül bemutatásra. Az előadás az 1956-os forradalom 60. évfordulójára készült. A magyar nyelvterület néptánc hagyományai, a feldolgozott koreográfiák, a kornak megfelelő táncműfajok (tangó, rock and roll), és a kortárs színpadi tánc hordozza a mondanivalót. Míg egyes jelenetekben a szolisztikus megfogalmazás, máskor a közel kétszáz táncos elsöprő energiája ad drámai hangsúlyt az előadásnak.

Várjuk Önöket szeretettel az online térben is.