DUNA KARNEVÁLDUNA KARNEVÁL

DUNA KARNEVÁL

NEMZETKÖZI KULTURÁLIS FESZTIVÁL

2023. JÚNIUS 9-17.

Köszöntő

Kedves Vendégeink!

Kedves Vendégeink!

Nagy öröm számunkra, hogy a Duna Karnevál több mint negyedszázadon át megszokott nemzetközi forgataga ismét magával ragadhatja a közönséget egyedülálló, színes kavalkádjával. 

A Karnevál egy olyan színfoltja Budapest kulturális életének, amely egyszerre mutatja be hazánk gazdag népzenei és táncos örökségét és hozza el a nagyvilág legkülönbözőbb pontjain megőrzött néptánchagyományokat. 

Ebben az évben az eredeti karneváli hangulatot varázsoljuk Budapest különböző pontjaira a hazai együtteseken és zenekarokon kívül külföldi vendégfellépőkkel. Jelen lesznek a hivatásos, hagyományőrző és amatőr néptánc-mozgalom felnőtt, ifjúsági, valamint gyermek képviselői.

A kultúra határokon átívelő összetartó ereje bizakodással tölt el bennünket, hamarosan vendégül láthatjuk külföldi barátainkat is!

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a gálaműsor teszi fel a koronát a program sorozatra. melyben a Világkarneválon külföldi vendégelőadók produkcióit láthatjuk.

A második részben a Petőfi évforduló alkalmából a Duna Művészegyüttes és a Magyar Állami Népi Együttes főszereplésével, további hazai együttesek közreműködésével állítunk színpadra egyedülálló, fergeteges produkciót.

 

Várjuk Önöket szeretettel a Duna Karnevál eseményein!

 

Mucsi János

elnök, Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész

25 év

25 év

legemlékezetesebb pillanatai

egy albumban

fő partnereink

DME
NKA
kulturliget
fő partnereink
OTP Bank
katasztrofavedelem
CIOFF
hagyomanyokhaza
MTU
MMA